Dekorasyonda endüstrinin izleri
Son dönemlerde eski hangar, depo ve fabrika gibi alanların bir yaşam alanına dönüştürülmesine çokça rastlıyorsunuzdur. Bu trendi biraz uç noktalara taşıyıp katlı bir otoparkı ya da sanayi sitesindeki bir dükkanı bir eve dönüştürenler bile var! Bu akım son dönemde çokça popülerleşse de aslında tarihi 1950’li yıllara uzanıyor. O dönemde New York’ta sanatçılar, boşalmış endüstriyel alanlara, depolara veya fabrikalara yerleşip bu alanları ev ya da stüdyo olarak kullanmaya başlamış. O günlerde de oldukça popüler olan endüstriyel dekorasyon stili bugünlerde de bir trend olarak karşımızda!
Endüstriyel dekorasyon stilinin olmazsa olmazı kendi haline bırakılmış uygulamalar; yani taş duvar uygulamaları gibi pürüzlü ve ham yüzeyler bu tarz için başrolde yer alıyor. Endüstriyel alanlar için bir zorunluluk olan yüksek tavanları da unutmayalım! Bu özellik, yaşam alanında bu stili tercih edenlere duvarlarla sınırlandırılmamış ferah bir mekan sunuyor. Son olarak endüstriyel kullanımın vazgeçilmez unsuru metal ve bakır alaşımlı ögeler de bu çerçevede etkiyi artıracaktır. Farklılığı yeni bir bakış açısıyla yorumlayan bu tarz için doğal ve nötr renk paletleri bu stili evinize taşımanızı sağlayacaktır. Modern eşyaları tercih etmeniz ise şehrin kendine özgü dokusunu da yaşam alanlarına taşımanızı destekleyecek bir etki yaratacaktır.
İpuçları
- Açık alan oluşturun. Böylelikle yapısal elemanların görünürlüğünü artırıp yaşam alanınızın endüstriyel hissine katkıda bulunabilirsiniz.
- Ahşap ve betonu bir arada kullanın.
- Çelik, demir, deri ve masif ahşaptan yapılmış mobilyalar kullanın.
- Tellerle asılan ışık küreleri ve sarkıt aydınlatmalar endüstriyel görünümü en etkili şekilde yansıtır.
- Duvarlarda vintage ve mekanik sanat kullanın.
YILDIZ TREND ÖNERİYOR
Endüstriyel tasarımın vazgeçilmezi olan nötr tonların estetik bir örneğini yansıtan Karbon Gri, modern ve estetik bir dekorasyon imkanı sunuyor. Karbon Gri dekoruyla beraber sarkıt aydınlatmalar, doğal ahşap mobilyalar ve metal alaşımlı aksesuarlar kullanarak görsel gücü yüksek mekanlar tasarlanabilir.