Yıldızlar Yatırım Holding’in iştirakleri TSE denetimlerinden başarıyla geçerek COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandı

Türkiye genelindeki tüm üretim tesislerinde aldığı önlemlerle çalışan sağlığının yanı sıra, ürün, hijyen ve kalitesini de en üst seviyeye taşıyan Yıldızlar Yatırım Holding, bu belgeyle birlikte sektördeki öncülüğünü de sürdürüyor.

Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Yıldızlar Yatırım Holding çatısı altında faaliyet gösteren Yıldız Entegre, Yıldız Demir Çelik ve İGSAŞ, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen kriterleri başarıyla tamamlayarak TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgelerini almaya hak kazandı. Tüm iştiraklerinin aldığı önlemlerle çalışan sağlığının yanı sıra, ürün hijyen ve kalitesini de en üst seviyeye taşıyan holding, bu belgeyle birlikte sektördeki öncü rolünü pekiştirmiş oldu.

Salgının başladığı ilk günden itibaren çalışan sağlığı ve güvenli çalışma ortamı odağında çalışmalarını şekillendiren Yıldızlar Yatırım Holding, son teknolojiyle donatılmış modern şirketlerinde hayata geçirdiği önlemler, çalışanları için her alanda aldığı üst düzey hijyen tedbirleri ve paydaşlarının sağlığını gözeten uygulamalarıyla tüm prosedürleri başarıyla yerine getirerek TSE tarafından belgelendirildi. TSE uzmanları tarafından COVID-19 ile mücadelede şirketler için rehber niteliğinde hazırlanan “COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu”, COVID-19 bulaş özellikleri, korunma ve kontrol önlemleri, uygulamaya yönelik önlemler, eğitimler, sosyal-ortak kullanım alanları, temizlik-dezenfeksiyon yönetimi ve iş sağlığı ve güvenliği ekipmanları gibi süreçlere yönelik kontrol kriterlerini içeriyor.

 

Salgın boyunca tüm iş süreçlerinde gösterilen özen, uygulanan yüksek kalite ve hijyen standartları sayesinde TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazanıldı.

 

ÖNCELİĞİMİZ ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Yıldızlar Yatırım Holding, salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren gerek şirket çalışanları gerek paydaşlar gerekse sağlık ekipleri için birçok sürecin içinde yer aldı. Tüm dünyada eş zamanlı yaşanan bu denli büyük belirsizlik ortamında hızlı ve etkin kararlar alabilmek ve yeni normal olarak adlandırılan bu sürece birlikte adapte olabilmek çok önemliydi. Böyle bir dönemde holdingin tüm şirketlerinden katılımcılarla Yıldız Afet ve İletişim Kurulu (YAKİK) kuruldu. Birlikte düşünerek kararlar verildi ve bu kararlar uygulamaya alındı, alınmaya da devam ediyor. YAKİK’in sürekli online platform üzerinden gerçekleştirdiği düzenli toplantılarla gerek şirket içi ve gerekse şirket dışı tüm paydaşlarla uçtan uca tüm koordinasyon etkin ve çevik bir iletişim modeliyle sağlandı. Yıldızlar Yatırım Holding’in en büyük önceliği çalışanlarına güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamını iş sürekliliğiyle sağlamak oldu.

Özellikle şirket giriş-çıkış alanlarında, yemekhane, soyunma ve toplantı odaları gibi bölümlerde çalışanların birbirleriyle olan sosyal mesafelerini en aza indirecek önlemler uygulamaya konuldu. Ofis alanlarından üretim bölümlerine, toplanma alanlarından servis uygulamalarına kadar, sağlık otoritelerinin önerdiği tüm uygulamalardan daha fazlası hızlıca tüm süreçlere entegre edildi. Salgın süresince başta Yıldızlar Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu’nun desteği olmak üzere, tüm iş süreçlerinde gösterilen özen, uygulanan yüksek kalite ve hijyen standartları sayesinde TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazanıldı. Böylece Yıldızlar Yatırım Holding’in iştiraklerinin üretim süreçlerinin ne kadar güvenli olduğu da deneyimli uzmanlar tarafından bir kez daha ortaya konuldu. Yıldızlar Yatırım Holding, Türkiye’de üretimin ve sanayinin durmaması adına üzerine düşen görevi yerine getirdiğine inanıyor. 2021 yılındaki çalışmalarıyla orman ürünleri alanında Yıldız Entegre, Türk çiftçisinin ve sanayicisinin ihtiyaç duyduğu ürünleri üreterek Türk tarımının hizmetine sunan İGSAŞ ve grubun en genç oyuncusu, demir çelik sektörünün yükselen gücü Yıldız Demir Çelik ile en zorlu koşullarda dahi çalışan sağlığı, iş sürekliliği ve elbette müşteri memnuniyeti vizyonuyla üretmeyi, çalışmayı sürdürecek. 

Paylaş

Yıldızlar Yatırım Holding’in iştirakleri  TSE denetimlerinden başarıyla geçerek COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandı