Kapının İyisi: VarioDor

‘Kapının İyisi’ mottosuyla, VarioDor kapılar için alışılmışın dışında keyifli bir iletişim kampanyasına imza atan Yıldız Entegre, Aylin Kontente ve Alper Kul’un tatlı çekişmeleri eşliğinde kapıların dekoratif ve fonksiyonel özellikleriyle eve değer kattığını eğlenceli bir dille anlatıyor.

Yıldız Entegre, “Kapının İyisi” mottosuyla, VarioDor kapılar için alışılmışın dışında keyifli bir iletişim kampanyasına imza attı. Ekranlardan tanıdığımız Aylin Kontente ve Alper Kul çiftinin reklam yüzü olduğu kampanya serisi kapsamında dört reklam filmi izleyicilerle buluştu.

 

Rafineri reklam ajansı tarafından hayata geçirilen filmde Aylin Kontente ve Alper Kul çifti birbirlerine aynı anda VarioDor ile anlaştıklarını söylüyorlar. Hemen akabinde ise tatlı bir çekişme başlıyor. Reklam filmi serisiyle bir kapının hem dekoratif hem de fonksiyonel özellikleriyle eve değer kattığı eğlenceli bir dille anlatılıyor.

 

Kampanya nasıl kurgulandı?

Yıldız Entegre’nin nihai tüketici odağında yaptığı araştırmalar ve görüşmeler sonucunda kapı seçiminde kimin söz sahibi olacağı sorusundan yola çıkıldı. Kapının dekorasyonun önemli bir parçası olduğunu vurgulamayı hedefleyen reklam filmlerinin çekimleri üç gün sürdü. Kampanyanın ilk filmi çiftin birbirlerine VarioDor’un reklam yüzü olduklarını açıklamalarıyla başlıyor. İmaj filmi olarak planlanan ikinci reklamda izleyiciler filmde ön plana çıkmak isteyen Kontente ve Kul çiftinin VarioDor’un özelliklerini anlatmak için yaptıkları şakalara odaklanıyor. Üçüncü ve dördüncü filmde ise kapıların ses geçirmeme ve ısı yalıtım özelliğine dikkat çekiliyor ve evin dekorasyonda havasını değiştiren bir tasarım objesi olduğu gösteriliyor.

 

Lansman

Kampanyanın şirket içi lansmanı Yıldız Entegre’nin Kartepe’de bulunan Genel Müdürlük binasının bahçesinde yapıldı. Çalışanların katılımıyla düzenlenen etkinlik kapsamında sunumlar ve filmlerin gösterimi yapıldı. Yıldız Entegre 1-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen bayi toplantısında da kampanya kapsamında hazırlanan filmleri iş ortaklarıyla paylaştı.

 

YILDIZ ENTEGRE PAZARLAMA MÜDÜRÜ ERCAN ŞAHİN’DEN KAMPANYAYA DAİR DETAYLARI DİNLEDİK…

 

VarioDor 360 Derece İletişim Kampanyası’nın çıkış noktasını nasıl belirlediniz?

Çıkış noktamızı anlatabilmek için öncelikli olarak kapının insanların hayatındaki yerinden bahsetmek lazım. Kapılar, tüm insan hayatı içinde çok önemli yapılar olarak varlığını koruyor. Kapı, insanların geçmişte ve bugün kendini ifade ettiği, teşbih sanatında çok önemli yeri olan manevi olarak kıymetli bir simgedir. Yapıların içine girmeye veya yapı içindeki odalar arasında yer değiştirebilmeye olanak sağlayan, temelde tüm dünya kültürlerinde aynı veya çok benzer biçimde kullanılan mimari ögelerdir.

 

Tabii bir kapıyı tanımlamak için sadece nesnel olarak ifade etmek yetersizdir. Derinlemesine yaptığımız araştırmalarda kapıların insanlar için anlamını çözümlemeye çalıştık. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşmak isterim:

  • Bireyler arası mahremiyetin korunmasını sağlayan,
  • Kişilerin bireyselliğine ve kişisel alana sahip olmasına imkan tanıyan,
  • Huzur, mola, kaçış, rahatlama, kendiyle baş başa kalma anlarını sağlayan ayraç,
  • Gürültü, koku, iklimlendirme için izolasyon unsuru, geçişkenliği ayarlayan araç,
  • Dekoratif, evi güzelleştiren, zemini ve duvarları tamamlayan estetik bir unsur,
  • Banyo, mutfak, yatak odasında gözlerden uzak hareket edebilme rahatlığını veren ayraç.

 

Mimari açıdan değerlendirdiğimizde ise kapının iç mimarideki rolünün çok büyük olduğunu görüyoruz. Mekanda çoğu zaman en büyük tasarım ögesidir. Bu da bir ortamda diğer tüm tasarım elementleriyle birlikte düşünülmesi gerektiğini açığa çıkarıyor.

 

İnsan hayatında kapının rolünü gördüğümüzde ve beklentilere kulak verdiğimizde VarioDor’un evdeki yaşam kalitesine tahmin edilenin çok üstünde etki yaptığını, VarioDor’un hem dekoratif hem de fonksiyonel özellikleriyle evin her bakımdan değerini artırdığını keşfettik. İletişim stratejimiz de tam olarak bunun üzerine kuruldu.

 

Kampanyanın serüveni nasıl ilerledi?

Yıldız Entegre olarak, kendi alanında başarılı ve bizimle çalışmaya büyük heves duyan partnerlerle ilerlemeye dikkat ediyoruz. İnsanların bilinçaltında ve bilinçüstünde kapının ne anlama geldiğini çözümlemek için Türkiye’nin önde gelen araştırmacılarıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Türkiye’nin yerel iletişim ajansları arasında en büyük olan Rafineri’yle çalıştık.

 

Oluşturulan iletişim stratejisi ve senaryo önerileri arasında oy birliğiyle “Kapının İyisi” kampanyasında buluştuk. Çünkü geniş ürün portföyü, şık, estetik, bulunduğu mekana değer katan, 38 desibele kadar ses geçirmezlik özelliğiyle mekanları özgürleştiren, mahremiyeti sağlayan, ısı ve koku geçirmeme özelliği sayesinde ise mekanları her anlamda ayırabilen, kolay temizlenebilir yüzeyi ve dayanıklılığıyla VarioDor, “Kapının İyisi” sloganını çokça hak ediyordu.

 

Reklam kampanyamız çerçevesinde, televizyonların bilinen ve sevilen yüzleri Alper Kul ve Aylin Kontente ile enerjisi yüksek ve esprili bir dile sahip dört televizyon filmini hayata geçirdik. Üç gün süren çekimlerin ardından ana mecrası televizyon olan radyo, dijital, açık hava, influencer, bayi içi sergilemeler, lansman çalışmaları ve fotoğraf çekimleriyle desteklediğimiz, Türkiye’de kapı özelinde bugüne kadar yapılan en güçlü iletişim kampanyasını yürüttük.

 

Görsel dili oluştururken nelere dikkat ettiniz?

Ünlülerimizin de dahil olduğu, kapıya odaklanan, modern çizgiye sahip güçlü bir görsel dil tercih ettik.

 

Reklamlarla ilgili aldığınız geri dönüşler nasıl?

Reklam kampanyamız herkes tarafından çok beğenildi. Tüketiciler, bayiler ve çalışanlar kampanyayı çok sevdiklerini, değer yarattıklarını paylaştılar. Taleplerin yaklaşık iki kat arttığını, bekleyen siparişlerin ortalama artış oranından ve termin sürelerini yükselmesinden net olarak görebiliyoruz. Talebi çok uzun süre bekletmeden karşılayabilmek için 7/24 üretmeye devam ediyoruz.

 

Bundan sonraki süreçte atacağınız adımlar konusunda neler planlıyorsunuz?

VarioDor, yaşamda çok önemli rolü olan bir marka. Bu sebeple hem zihinlerde hem de kalplerde edindiği yeri kuvvetlendirmek için iletişime devam edeceğiz. Ürün geliştirmeden dekorasyonla ilgili iletişim çalışmalarına kadar, televizyon iletişimi haricinde de çok güçlü bir marka yolculuğu VarioDor’umuzu bekliyor. Ne de olsa “Kapının İyisi VarioDor”.

 

360 DERECE İLETİŞİM KAMPANYASI KAPSAMINDA NELER YAPILDI?

  • Televizyon başta olmak üzere açık hava, radyo, basın ve birçok dijital mecrada yayınlandı.
  • 26 Mayıs-22 Haziran dönemlerinde yürütülen kampanya 25’in üzerinde ölçülebilen, tematik ve ulusal birçok kanalda yayınlandı.
  • İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere yüzlerce açık hava mecrasında yayınlandı. Bilboard, afiş, giantboard, dijital CLP, duvar, metro dijital ekran metro içi ekranlar gibi birçok mecrada reklam kampanyası devam etti.
  • Onlarca radyo kanalında yayınlanan jingle’ın yanı sıra, Bay J, Nihat Sırdar, Mesut Süre ve Cem Arslan gibi ünlü yayıncıların yayınlarına konuk olundu.
  • “Home Art”, “Yapı”, “Maison Française”, “Evim” gibi birçok dergide yayın alındı.
  • Dijital mecralarda 100 milyonun üzerinde görüntülenme ve tıklanma alındı.
  • Sosyal medyada 8 milyonun üzerinde kişiye erişildi.
  • Daire, Miya Deko, Mimarın Tersi, Tarz Meselesi gibi influencer’larla iş birliği yapıldı.
  • Survivor yarışma programında alt bant çalışması gerçekleştirildi.

 

KÜNYE

Reklamveren: Yıldız Entegre

Reklamveren Temsilcileri: Melike Alkan, Bengü Metin, Ercan Şahin, Ceren Esra Çoktan, Murat Genççağlar

Reklam Ajansı: Rafineri

CCO: Emre Kaplan

Yönetici Kreatif Direktör: Can Erdoğan

Kreatif Grup Liderleri: Erdem Belener, Emre Onacak

Kreatif Ekip: Bülent Ekel, Burcu Bıyıklı, Tuan Baykut, Uğurcan Sezen, Haydar Öztürk, Sena Yıldız, Oğuz Özlü

Stratejik Planlama Direktörü: Can Çalışkan

Stratejik Planlama Ekibi: İpek Kardeşler, Ezgi Cumur

Müşteri İlişkileri Ekibi: Elif Olcaytu, Derin Doğru

Prodüksiyon Ekibi: Şafak Serter, İpek Savaş, Caner Yıldırım

Yapım Şirketi: Octopus

Yönetmen: Walky Talky

Görüntü Yönetmeni: Ersin Gök

Sanat Yönetmeni: Kaan Güreşçi

Stylist: Hakan Öztürk

Post Prodüksiyon: Roots Post Production

Paylaş

Kapının İyisi: VarioDor