İGSAŞ’tan Dijital Dönüşüm Projesi

Altyapılarını geliştirerek dijitalleşme çalışmalarına tüm hızıyla devam eden İGSAŞ, iş süreçlerini SAP S/4HANA platformuna başarıyla taşıdı ve SAP S/4HANA dijital dönüşümüyle ilk sevkiyatını gerçekleştirdi.

Türkiye’de tarım sektörünün önemli oyuncularından biri olan İGSAŞ, dijitalleşme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İş süreçlerinin daha sistematik yönetilebilmesini, zamandan tasarruf ederken aynı zamanda operasyonel verimliliğinin de artırılmasını hedefleyen İGSAŞ, SAP S/4HANA teknolojisine geçişi tamamladı.

 

İlk sevkiyat gerçekleştirildi

Yıldızlar Yatırım Holding çatısı altında yer alan şirket, grubun sahip olduğu önemli tecrübeler ışığında yapılan tempolu çalışmalar ve sorunsuz bir proje süreci neticesinde yeni teknolojinin kullanımına başladı. SAP S/4HANA sayesinde müşterilerine kusursuz operasyona sahip, esnek, verimli, izlenebilir ve kurumsal bütünlüğe dayalı iş süreçleri yönetim sistemiyle hizmet veren şirket, SAP S/4HANA dijital dönüşümüyle ilk sevkiyatını gerçekleştirdi.

 

Daha önce neler oldu?

SAP Türkiye ve Felece’nin proje partneri olarak sağladıkları destek sayesinde, değişen iş gereksinimleri ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda ortaya çıkan farklı altyapı ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmişti. Yeni teknolojilere uyumlu, hızlı, güvenilir ve entegre bir sistem olması yönüyle farklılaşan SAP S/4HANA teknolojisine geçiş fazı 24 Mart 2021 itibarıyla başlatılmıştı.

 

SAP nedir?

Türkçede sistem, uygulama ve ürünler anlamına gelen SAP, temel olarak kurumsal kaynak planlaması için kullanılıyor. SAP, şirket yöneticilerinin işlerini kolaylaştırmak ve daha hızlı bir şekilde karar almalarını sağlamak için programlanmıştır. SAP, gerçekleştirilecek tüm programların bilgisayar üzerinden takip edilmesini sağlayarak işleri kolaylaştırıyor.

 

SAP S/4HANA nedir?

SAP S/4HANA ise şirketlerin işlemleri gerçekleştirmesine ve iş verilerini gerçek zamanlı olarak analiz etmesine olanak tanıyan SAP HANA bellek içi veri tabanına dayalı bir ERP iş paketidir.

 

İŞ SÜREÇLERİNDE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

İLKAY ÜNAL | İGSAŞ GENEL MÜDÜRÜ

Müşterilerimize daha hızlı hizmet verebilmek adına sistemlerimizi güncelleyip geliştiriyoruz. Değişen ve dönüşen dünyanın trendlerini yakından takip ediyoruz. Sektörde fark yaratabilmek için teknolojik yenilikleri sistemimize entegre ediyoruz. S/4HANA’nın esnek altyapısı sayesinde gerçek zamanlı, otomatik, hızlı ve kullanıcı deneyimlerinin en üst seviyede olduğu bir altyapıyla müşterilerimize hizmet vereceğiz. İGSAŞ olarak mottomuz, sürekli gelişim. Bunu gerçekleştirmek için önümüzdeki dönemde dijitalleşme çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR YAPI

OĞUZ KAYA | FELECE GENEL MÜDÜRÜ

İGSAŞ’ın dijital dönüşüm yolculuğuna yol arkadaşlığı yapmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. SAP alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip, alanlarının en tecrübelilerinden oluşan danışman ekibimizle İGSAŞ’ın güçlü teknoloji vizyonu, yönetim ve çalışanlarının desteği ile oldukça başarılı bir proje dönemi geçirerek SAP S/4HANA projesini hayata geçirdik. Felece olarak yürüttüğümüz projeyi sadece bir teknoloji projesi olarak görmüyoruz. Proje döneminde iş süreçlerini çok iyi analiz ederek işle teknolojiyi en etkili şekilde İGSAŞ’ın ihtiyaçlarına, süreçlerine nasıl adapte edeceğimizi ve akıllı işletme yolculuklarında en etkili teknoloji kullanım formüllerini kendilerine sunduk. İGSAŞ ile yaptığımız uyumlu çalışmayla iş süreçlerini verimli, esnek, hızlı ve dünya standartlarında bir yapıya kavuşturduk. Projede desteklerini ve güvenlerini sürekli hissettiğimiz İGSAŞ üst yönetimine ve işbirlikçi yaklaşımlarıyla tek takım olarak projeyi hayata geçirdiğimiz İGSAŞ çalışanlarına kurumum adına teşekkür ediyorum.

 

İGSAŞ’TA DİJİTAL DÖNÜŞÜM

YALÇIN ÖZTÜRK | BILGITEKNOLOJILERIMÜDÜRÜ

Yıldızlar Yatırım Holding’in tüm şirketlerinde ERP süreçlerinin mevcutta kullanılan SAP sistemlerinin yeni versiyonu S/4HANA’ya taşınması planlanıyor. Bir altyapı değişimine işaret eden bu karar kapsamında öncelikle İGSAŞ için harekete geçildi. 2021-2022 arasında yenilenecek yeni altyapıyla İGSAŞ’ta arayüzler de dönüşüme uğrayacak. S/4HANA aynı zamanda iş süreçlerini revize etme fırsatı olarak görülüyor. Dolayısıyla İGSAŞ için süreçleri, yazılımları optimize etme ve doğru dijital dönüşüm yapma olanağı da mevcut.

Paylaş

İGSAŞ’tan Dijital Dönüşüm Projesi