Yıldız Entegre’de İNOVASYON zamanı!

Yıldız Entegre, yeni teknolojiler ve globalleşme hedefi doğrultusunda kurum içinde sistematik şekilde inovasyon kültürünün yerleşmesi için TİM ile birlikte yeni bir projeye daha adım attı.

Günümüzde iş ortamı hızla değişiyor. Yeni teknolojiler, devlet düzenlemeleri, pazar ve tüketicilerin beklentilerindeki değişim, küresel piyasa koşulları bir taraftan üretkenliğin ve maliyetlerin uygunluğunu güçlendirirken öte yandan şirketleri süratle yeni ürünler geliştirmek ve hizmet sunumlarını farklılaştırmak yönünde zorluyor. Yıldız Entegre, yeni teknolojilerin, özgün olmanın, marka olmanın ve globalleşmenin bilinciyle kurum içinde sistematik şekilde inovasyon kültürünün yerleşmesi için Türkiye İhracatçılar Meclisi’yle (TİM) yeni bir projeye daha adım attı.

 

Fikrinle Gel!

Yıldız Entegre, 2018’den bu yana sektöre getirdiği inovatif yaklaşımlarının yanı sıra, en büyük inovasyonun kurum içinde çalışanlarıyla omuz omuza gerçekleşeceğinin farkındalığını taşıyor. Şirketin Pazarlama ve Kurumsal İletişim ile Kalite Departmanlarının liderliğindeki Yıldız Entegre İnovasyon Alt Kurulu, inovasyonun en üst kademeden tüm tabana erişmesini sağlamak için 2.500’ü aşkın çalışanla bir araya gelerek inovasyonu ve gelecekte bizleri nelerin beklediğini anlattı. Genel Müdürlük, Kartepe, Mudurnu, Akhisar, Akdeniz, Başiskele tesislerinin tümüne ziyaretlerde bulunarak yüz yüze, yurt dışı tesislerde ise çevrim içi ortamda gerçekleştirilen buluşmalarda “İnovasyon nedir ve neden önemlidir? İnovasyonu kimler yapar? Biz inovasyonu nasıl yapacağız? İnovasyonun değeri nedir? İnovasyon kültürü nasıl oluşturulur?” başlıkları üzerinde duruldu. Aynı zamanda kurum içi inovasyon öneri platformu “Fikrinle Gel”inlansmanı gerçekleştirildi.

 

‘Fikirleri hayata geçireceğiz’

Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız; “İnovasyon, yeni veya önemli derecede iyileştirilmiş bir ürün (mal veya hizmet), süreç, yeni bir pazarlama yöntemi ya da yeni bir organizasyonel yöntemin gerçekleştirilmesidir. Bu sürece tüm çalışanlarımızı dahil ederek yenilikçi düşünce ve çalışma biçiminin kurum kültürüne entegre olmasını sağlamayı, sürdürülebilir inovasyon için kuruma özgü mekanizmalar geliştirmeyi hedefliyoruz. Biz, çalışanlarımızın bu sürece dahil olmalarını ve aynı zamanda kendilerini buraya ait hissetmelerini istiyoruz. Bu yüzden inovasyonu kurum kültürü haline getiriyor ve ‘Fikrinle Gel’ öneri platformuyla çalışanlarımızın fikirlerini değer yaratan çıktılara dönüştürüyoruz. Fikrinle Gel; nitelikli, yenilikçi ve global marka kimliğimizi sürdürülebilir kılmak, verimliliğimizi artırmak, inovasyon kültürünü bir yaşam biçimi haline getirmek, fikirleri değer yaratan yeniliklere dönüştürmek için oluşturulmuş interaktif bir platformdur. Fikrinle Gel, çalışanların çeşitli konularda fikirlerini alır, ilgili birimlere aktarır ve uygun bulunan fikirleri uygulamaya geçirir.” dedi.

İnovasyon nedir?

İnovasyon; verimliliği, etkinliği veya rekabet avantajını artırmak amacıyla yenilikçi fikirlere dayanan bir ürün, süreç veya hizmetin oluşturulması, geliştirilmesi ve uygulanmasıdır.

Paylaş

Yıldız Entegre’de İNOVASYON zamanı!