Yıldız Demir Çelik’in Yıldızları Alkış Kıyamet’in lansmanında ödülleriyle buluştu!

Yıldız Demir Çelik’in ödüllendirme platformu Alkış Kıyamet, 7 Eylül’de keyif dolu bir organizasyonla tanıtıldı.

Kurumsal Dönüşüm projesi kapsamında birçok uygulamayı hayata geçiren Yıldız Demir Çelik, bunlar arasında yer alan ödüllendirme platformu Alkış Kıyamet’i keyif dolu bir organizasyonla tanıttı. 7 Eylül’de yapılan lansman, Yıldız Demir Çelik ailesinin üyelerinin canlı müzik performansıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını ve moderasyonunu Kurumsal İletişim Uzmanı Hüseyin Türk yaptı. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, konuşmasında ödüllendirmenin önemine dikkat çekti. Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Sistemleri Birim Yöneticisi Figen Balbal da Alkış Kıyamet platformunu detaylı olarak anlattı.

Öneriler ödüllendirildi

21 Mayıs’ta hayata geçirilen öneri sistemi Akıl Fikir öneri sistemine sundukları önerilerle Yıldız Demir Çelik’e güç katan çalışanların ödülleri etkinlik kapsamında sahipleriyle buluştu. Akıl Fikir platformuna katma değeri en yüksek öneriyi sunan Açıcı Operatörü Tayfur Aslan büyük ödülün sahibi oldu. Aslan, ödülünü Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız’dan aldı.

Kıdem Ödülleri

Etkinlik, Yıldız Demir Çelik’te özveriyle çalışarak beşinci yılını dolduran çalışanların onurlandırıldığı Kıdem Ödüllerinin takdimiyle tamamlandı. Fabrika Direktörü Kemal Kumru, Bakım Müdürü Murat Çaklılı, Üretim Müdürü Yalçın Kalyoncu, Mekanik Bakım Birim Yöneticisi Üzeyir Köşeli, Galvaniz Hattı Birim Yöneticisi Halit Özüer, Mekanik Bakım Formeni Şener Öz, İdari İşler Saha Sorumlusu Hasan Yeşil, İdari İşler Yetkilisi Gürcan Boztaş ile Yardımcı Tesisler Operatörü İbrahim Şeker Kıdem Ödülü almanın gururunu yaşayan isimler oldu. Kıdem Ödülleri sahiplerine Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız tarafından verildi.

 

f333bd4c5d51cab39a1e09537b43f0d2
06fc43be5606482d7eb8219a91e0bd64

SÜREKLİ YENİ FİKİR ÜRETİMİ


EMİNE TEMEL  AKIL FİKİR ÖNERİ SİSTEM SORUMLUSU


Öneriler haftalık olarak kutulardan toplanıyor ve bana teslim ediliyor. Akıl Fikir platformuna gelen önerilerin ön değerlendirme aşamasından sonra birim yöneticilerinden değerlendirme talep ediyoruz ve sonuçları kurula sevk ediyoruz. Kurul üyelerimizin görüşleri sonrasında projeye dönecek öneriler için bir fizibilite çalışması yapılıyor. Bu aşamalardan sonra kabul edilen önerilerin ödülleri sahiplerine veriliyor. Önerilerini paylaşan arkadaşlarımıza geri bildirimde de bulunuyoruz. Her öneriyi hakkaniyetle değerlendiriyoruz. Halihazırda 369 öneri aldık. Akıl Fikir platformu, Yıldız Demir Çelik’teki tüm çalışanların çevrelerine farklı bir gözle bakmalarını sağladı. Öneri sunan arkadaşlarını gören çalışanlar heveslenip yeni fikirler üretebiliyorlar. 

Birim Yöneticisi Halit Özüer, Mekanik Bakım Formeni Şener Öz, İdari İşler Saha Sorumlusu Hasan Yeşil, İdari İşler Yetkilisi Gürcan Boztaş ile Yardımcı Tesisler Operatörü İbrahim Şeker Kıdem Ödülü almanın gururunu yaşayan isimler oldu. Kıdem Ödülleri sahiplerine Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız tarafından verildi.


Kurumsal Dönüşüm Projesi Kurumsal Dönüşüm Projesi,

“Yıldız Demir Çelik’in 500’ü aşkın çalışanını aynı ortamda ahenk içinde nasıl çalıştırabiliriz?” sorusundan yola çıkılarak hayata geçirildi. Öncelikle şirketin vizyonu, misyonu ve değerleri yeniden ele alındı, çalışanlardan hangi yetkinliklerin beklendiği üzerinde duruldu. Ayrıca şirketin stratejileri ve hedefleri belirlendi. Bu kapsamda çalışanları projeye dahil etmek önceliklendirildi ve tüm bu çalışmalar, Yıldız Demir Çelik’te görev yapan yaklaşık 200 kişilik bir ekibin katkısıyla sonuçlandırıldı. Kurumsal Dönüşüm Projesi için yapılanları çalışanlara ulaştırmak için çeşitli uygulamalar devreye alındı. Örneğin Güle Oynaya ekibi farklı departmanlarda görev yapan çalışanlardan oluşturuldu ve bu ekip, şirketin güle oynaya çalışması için düzenlenen etkinliklerden sorumlu oldu. İç iletişim çalışmaları kapsamında ayrıca Alkış Kıyamet platformu da devreye alındı. Başarıları alkışlayan 
ve ödüllendiren bu platformda dört ödül sistemi bulunuyor: (1) Akıl Fikir, çalışanların işlerini daha verimli yapmaları için önerilerini paylaşmalarını sağlıyor, değerlendirmelerden başarıyla geçen fikirleri ödülle taçlandırıyor. (2) Kıdem Ödülleri, çalışanların kıdemlerine göre ödüllendirilmelerini sağlıyor. (3) Davranış Ödülleri, şirket içindeki ve şirket dışındaki örnek davranışları ödüllendiriyor. (4) Yönetim Özel Ödülü ise tüm ödüller arasında yönetimin özel olarak seçtiği ve ödüllendirdiği kişilere veriliyor.

 

ÖNERİ PAYlAŞMAYI SÜRDÜRÜYORUM
TAYFUR ASLAN   AÇICI OPERATÖRÜ


Bobinleri işaretlemek için kullandığımız sprey boyayı asitle çıkarmayı ilk önerdiğimde böyle bir boya olup olmadığının araştırılması gerektiğine dair dönüş almıştım. Bu özelliklerde bir boyanın markasına varana kadar araştırma yaptım. Bu işle uğraşan arkadaşlarımdan bilgi aldım. Daha sonra Bursa’da boyayı buldum. Önerimi denedik ve başarılı olduk. Çalışmalarımızı daha verimli hale getirmek için sunduğumuz önerilerin proje olarak hayata geçirilmesinden çok memnunum. Bu durum beni daha fazla fikir paylaşmaya teşvik ediyor. Önerilerimi paylaşmaya başladığımda özellikle ödül almaya odaklanıyordum. Sonra baktım ki yaklaşık üç ay içinde 39 öneri sunmuşum. Ödül aldığımı gören arkadaşlarım, “Uygulamayı nasıl indirebilirim? Nasıl öneri yapabilirim? Kime danışabilirim? Böyle bir fikir öneri olarak geçer mi?” gibi sorularla bana geldiklerinde kendimi Akıl Fikir platformunun ekip üyesi gibi hissettim. Hâlâ üretim ve iş güvenliği konularında araştırmalar, çalışmalar yapıyorum ve bunları Akıl Fikir platformuyla paylaşıyorum. Önerilerimin yüzde 85’i çalıştığım hatta dair, kalan kısım ise fabrika geneli ya da farklı hatlar için.

Paylaş

Yıldız Demir Çelik’in Yıldızları  Alkış Kıyamet’in lansmanında  ödülleriyle buluştu!