Yıldız Demir Çelik çalışanlarına soruyor: BİZ OLMAK İÇİN VAR MISINIZ?

Kuşlar bir yerden bir yere göçerken aerodinamik nedeniyle oluşan sürtünmeyi azaltmak için üçgen şeklinde uçarlar. Bu da enerjiyi daha etkin kullanmalarını sağlar. Her zaman en önde giden bir kuş vardır ancak yorulduğunda kuş arkaya geçer ve onun yerini farklı özelliklere sahip bir başkası doldurur. Yıldız Demir Çelik’te doğadaki bu dengeden ilham alınarak ‘Sağlam Bir Takım Oyununa Var mısınız?’ mottosuyla kurum içi dönüşüm için kollar sıvandı.

Yıldız Demir Çelik’te takım ruhunu güçlendirmek ve çalışanların şirketin stratejilerini daha iyi tanıyıp hedeflerini daha net anlamaları için 2019 yılında Ufuk Koç Kurumsal Performans Danışmanları firması liderliğinde yola çıkıldı. Bu kapsamda öncelikle Yıldız Demir Çelik’in ulaşmak istediği hedef yani vizyonu ve tüm çalışanlarını bir araya getiren temel neden yani misyonu yeniden oluşturuldu. Ardından Yıldız Demir Çelik’teki çeşitliliğin belirli bir çerçevede hareket edebilmeleri için şirketin değerleri kurgulandı. Tüm bunlar doğrultusunda çalışırken Yıldız Demir Çeliklilerin başarılı olduğunu ortaya koyacak performans göstergeleri belirlendi. Şirketin tüm departmanlarından katılımcılarla odak gruplar oluşturuldu. Danışmanlar her bir odak grupla ayrı ayrı görüştüler, mevcut durumu ve beklentileri öğrendiler. Bu veriler, şirketin yeni yol haritasının oluşturulmasını sağladı. Yıldız Demir Çelik’in ileride olmak istediği yerin hayali hep beraber kuruldu; kurum içi dönüşüm kapsamındaki tüm süreçler çalışanların da katıldığı anketler, toplantılar ve atölyelerden alınan geribildirimler doğrultusunda oluşturuldu.

 

Yıldız Demir Çelik’te ortak bir kurum kültürü oluşturmak için çıkılan bu yolda kaliteden ödün vermeyen, açık iletişim kuran, iyi paslaşan, başarılarını en iyi şekilde kutlayan, en önemlisi tek forma giyen bir takım olmak için harekete geçildi.

 

Lansman

Yıldız Demir Çelik’in kurum içi dönüşüm projesinin lansmanı 8 Ocak’ta canlı yayın üzerinden gerçekleştirildi. Yarışma programı konseptindeki keyif dolu ve ilgi çeken bir sunumla şirketin vizyonu, misyonu, değerleri, yetkinlikleri, yeni projeleri anlatıldı. Lansmanın konuşmacıları arasında yer alan Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, nasıl bir Yıldız Demir Çelik’in hayalini kurduğunu; Yıldız Demir Çelik Fabrika Direktörü Kemal Kumru ise şirketin kuruluşundan bugüne uzanan hikayesini anlattı. Lansmanı izleyen Yıldız Demir Çelik çalışanları arasında yapılan çekilişle çeşitli ödüller dağıtıldı.

AKIL FİKİR

Çoğumuz aklımıza bir fikir geldiğinde iş yoğunluğundan erteleyebiliyoruz. Buna son vermeyi ve çalışanlarının yaratıcı fikirlerini hayata geçirmeyi hedefleyen Yıldız Demir Çelik, yeni fikir ve öneri platformu Akıl Fikir’i hayata geçirdi. 

• Akıl Fikir, şikayet iletme yeri değil.

• Akıl Fikir, fikirlerin, önerilerin rahatlıkla paylaşılabileceği bir platformdur.

• Yıldız Demir Çelik’i bir adım öteye taşıyacak çözüm odaklı, yaratıcı ve yenilikçi tüm konular bu platformda değerlendirilir.

• Fabrika sahasında, yemekhanelerde, ofis binalarında yer alan Akıl Fikir kutularına öneriler bırakılabilecek.

• Öneri Değerlendirme Komitesi’nin değerlendirmesinden sonra fikirler hayata geçirilecek.

 

ALKIŞ KIYAMET

Yıldız Demir Çelik fikirleri ve davranışları alkışlayarak ödüllendirecek.

• Yıldız Demir Çelik’in manifestosuna uyan çalışanlar birbirini ödüle aday gösterebilecek. Çalışanlara kıdem ödülleri verilecek.

• Akıl Fikir kapsamında ve davranışlarıyla ödül alan çalışanlar yıl bazında yönetim tarafından belirlenen özel ödüllere layık görülecek.

 

GÜLE OYNAYA

Dünyadaki en başarılı 50 şirketin çalışanlarının yüzde 90’ının keyifle çalıştıklarını söylediklerini biliyor musunuz? İşini keyifle yapmak başarı ve çalışan bağlılığının en önemli kriterleri. Bunun farkındalığıyla Güle Oynaya etkinlikleri devreye alındı.

•Yıldız Demir Çelik çalışanları için küçük aktivitelerle büyük mutluluklar yaratılması ve iletişimin artırılması hedefleniyor.

•Yıldız Demir Çelik’teki takım ruhu ve arkadaşlık iletişimi sürpriz aktivitelerle desteklenecek.

 

Güle Oynaya Etkinlikleri 

Yıldız Demir Çelik Kocaeli Tesisi’nde ve İstanbul Satış Ofisi’nde çalışanların güle oynaya geçirdikleri etkinliklere imza atıldı. Etkinlikler, Yıldız Demir Çelik’te farklı birimlerde görev yapan Güle Oynaya Ekibi tarafından organize edildi.

FIFA 2020 Turnuvası: FIFA 2020 Turnuvası Mart ayı boyunca devam etti. Nisan ayında yapılacak final maçının ardından kazananlar ödüllerine kavuşacaklar.

 

Kahveni Al Götür: Kahveni Al Götür etkinliği 17 Şubat’ta Kocaeli Tesisi’nde,18 Şubat’ta İstanbul Ofisi’nde düzenlendi.

 

Simit Dağıtımı: Simit Dağıtımı, 16 Mart’ta Kocaeli Tesisi’nde, 18 Mart’ta İstanbul Ofisi’nde gerçekleştirildi.

 

 

YILDIZ DEMİR ÇELİKLİLERE ‘VAR MISINIZ?’ DİYE SORDUK…

“Çeliğe sadece kalite değil, karakter katmak için ben de varım!

“Aynı hedefte tek yürek olmak için bu yolda ben de varım!”

“2030’a kadar demirden çeliğe entegre olabilmek için ben de varım!”

“Birlikte kazandığımız başarıyı birlikte kutluyorsak biz de varız!”

“Yeni Yıldız Demir Çelik için ben de varım!”

“Önce insan diyerek, aynı hedef için tek yürek olmaya varız!”

“Tam bir takım oyununa biz de varız!”

“Sağlam bir takım oyununa biz de varız!”

“Çelik gibi adımlarla ben de varım!”

 

Paylaş

Yıldız Demir Çelik çalışanlarına soruyor: BİZ OLMAK İÇİN VAR MISINIZ?