Tedarikten satış sonrasına: Yıldız Demir Çelik’te odakta müşteriler var

Faaliyetlerini sektörün en güçlü oyuncuları arasında yer almak hedefiyle sürdüren Yıldız Demir Çelik, ham madde tedarikinden satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamalarda müşteri odaklılık ilkesiyle yol alıyor.

Metal endüstrisinde büyüyen, inovasyon, uzmanlık ve hizmet kalitesiyle bütünle­şen, saygın bir global marka olma hedefiyle kurulan ve Yıldızlar Yatırım Holding’in en genç üyesi olan Yıldız Demir Çelik, Türkiye’nin yassı çelik ihtiyacını karşılamak, sektörde dinamik ve global bir oyuncu olmak adına profesyonel kadrosuyla üretim yapmayı sürdürüyor. 2016 yılında hayata geçirilen şirket, 2018 itibarıyla sıcak haddelenmiş girdi malzemeyi, müşteri ihti­yaç ve talepleri doğrultusunda çeşitli üretim proseslerinden geçirdikten sonra, asitli sıcak, soğuk haddelenmiş/tavlanmış, gal­vaniz kaplı veya boyalı nihai ürünlere çevi­rerek satışa sunuyor. Yıllık 1.500.000 tonluk asitleme/soğuk haddeleme kapasitesiyle birçok sektörle iş birliğini sürdürüyor. Ülke ekonomisine katkı sunmayı öncelikleri arasında tutan Yıldız Demir Çelik, faaliyet­lerini tüm paydaşlarıyla birlikte büyümek ilkesi doğrultusunda gerçekleştirmeye devam ediyor.

 

Müşteri portföyü

Yıldız Demir Çelik’in müşterileri arasında panel radyatör, beyaz eşya ve yapı sektörün­den firmaların yanı sıra, ürünleri alıp ebatlandırarak son kullanıcıya servis eden çelik servis merkezleri de bulunuyor. Şirketin otomotiv sektörüne de hizmet verme hedefi doğrul­tusunda IATF 16949 belgelendirmesi için hazırlık çalışmaları başladı.

Hedef: Müşteri memnuniyeti

Faaliyete başladığı günden bu yana müşteri odaklı yaklaşımını sürdüren ve müşteri memnuniyeti yönetimi politikalarını TS ISO 10002 standardı doğrultusunda yürüten Yıldız Demir Çelik’te müşteri ilişkileri yönetimi Teknik Hizmetler Direktörlüğü’nce sağlanıyor. Kalite Müdürlüğü ve Müşteri Teknik Hizmetler Müdürlüğü olarak ikiye ayrılan birim, hem üretilen ürünlerin her aşamada kalite kontrolünü sağlıyor hem de satış öncesi ve satış sonrası teknik destek süreçlerini yönetiyor.

 

Beklentileri karşılamak

Müşterinin ürüne yönelik beklentilerini en etkin şekilde karşılamak hedefiyle çalışan Yıldız Demir Çelik’te müşteri teknik destek ve kalite süreçleri şu şekilde yürütülüyor: Üretimden önce ürün kimliğinin oluşturulmasından da sorumlu olan Müşteri Teknik Hizmetler ekibince hazırlanan ürün kimliği doğrultusunda üretim gerçekleştiriliyor. Müşteri Teknik Hizmetler Müdürlüğü’ ne doğrudan müşteri tarafından veya Satış ekibi üzerinden gelen teknik destek taleplerine cevap vermek, ürün yerleştirme sürecini müşteri tarafında yönetmek yine bu bölümün sorumluluğunda olan konular arasında. Ürünle ilgili problem yaşanması durumunda konunun incelenmesi ve sonuçlandırılmasıyla da Müşteri Teknik Hizmetler Müdürlüğü ilgileniyor. Kalite Kontrol Müdürlüğü ise ürünün kimliğinde belirtilen özelliklere uygun üretimi sağlayacak proses koşullarını belirliyor ve ham madde girdi aşamasından ürünün hazır hale gelmesine kadar her aşamada titizlikle süreci kontrol ve takip ediyor, laboratuvarlarında gerekli testleri gerçekleştiriyor.

Müşteri odaklılık olmazsa olmaz

Yıldız Demir Çelik’in Teknik Hizmetler Direktörü Yelda Güney Liman tüm bu süreçlerde müşteri odaklılık ilkesinin olmazsa olmazlığını şu sözlerle anlatıyor: “Odak noktamız, müşterilerimiz dolayısıyla buna uygun bir sistematiğimiz var. Yıldız Demir Çelik henüz kurulum sürecindeyken müşteri memnu­niyeti yönetim sistemine hazırlık yaptık ve bir denetim geçirdik. Türkiye’de demir çelik sektöründe TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ne sahip olan öncü şirketlerden biriyiz. Müşteri odaklılık ilkesi doğrultusunda müşteri beklentilerinin doğru anlaşılıp etkin bir şekilde karşılan­ması öncelikli hedeflerimiz. Hem kalite hem de müşteri teknik hizmetler tarafın­da bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Müşterilerimiz tarafından ulaşılabilir olmayı da çok önemsiyoruz.” Yıldız Demir Çelik’in misyonuna uygun olarak ve değerleri çerçevesinde hizmet vermenin, pazarda fark yaratmanın önemini bildik­lerini de söyleyen Yelda Güney Liman, “Üretimini yaptığımız ürünleri standartlar çerçevesinde üreten pek çok firma var. Biz müşterilerimizin spesifik ihtiyaçlarını karşılayacak, müşteriye özel ürünler de sunuyoruz. Müşteri odaklı bu hizmetleri sunarken de açık ve doğru iletişimin, hızın önemli olduğuna ve bunun bizi farklı kıldığına inanıyorum. Sadece müşteri istediğinde değil, müşteri talep etmeden de müşterilerimize fayda sağlayacağını düşündüğümüz desteği veren bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu amaçla önümüzdeki süreçte müşteri eğitimleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kalite tarafında da ürün geliştirme, müşteriye özel ürün farklılaştırma konuları odağımızdaki önemli konular. Ayrıca portföyümüzü daha da genişletmek için katma değeri daha yüksek ürünler konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu sayede pazardaki payımız ve Yıldız Demir Çelik ürünlerinin hitap ettiği sektörlerin sayısı daha da artacak.” diyor.

Tedarik zinciri

Sadece üretimden müşterilere ulaşana kadarki süreç değil, en başından itibaren, üretim öncesi tedarikten ürünün müşteriye teslimine kadar her aşama titizlikle yürütülü­yor. Tedarik Zinciri Direktörlüğü olarak süreç şu şekilde yönetiliyor: Satış birimi siparişi al­dıktan sonra Tedarik Zinciri Direktörlüğü ham madde satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Ham maddenin sahaya getirilmesi, ilgili sipa­rişle eşleştirilmesi ve planlı olarak ilgili üretim hatlarına verilmesinin ardından, siparişte belirtilen özelliklere göre üretimi yapılıyor. Sonrasında bobinin paketlenme süreci ve lojistik operasyonu gerçekleştiriliyor. Tüm bu süreçleri Üretim Planlama, Lojistik, Ham Madde Satınalma ve Satınalma Depart­manlarından oluşan yaklaşık 60 kişilik ekip, Tedarik Zinciri Direktörlüğü’ne bağlı olarak sürdürüyor.

Her aşama önemli

Tedarik zincirinin her aşaması kritik önem taşıyor. Bu nedenle doğru ham maddenin alınması, doğru siparişe göre eşlenmesi, üretim planına doğru şekilde verilmesi, bobinin doğru paketlenmesi, malzemenin doğru ve zamanında teslim edilmesi gerekliliği Tedarik Zinciri Direktörlüğü’nün öncelikleri arasında yer alıyor.

 

Yıldızlar Yatırım Holding desteği

Tedarik Zinciri Direktörü Selçuk Yılmaz, tüm bu süreçlerin en iyi şekilde yürütülmesinde Yıldızlar Yatırım Holding’in büyük desteği olduğunu şu sözlerle paylaşıyor: “Holdingin çatısı altında faaliyet gösteren İGSAŞ’ta liman operasyonlarımızı sürdürmemiz bize ciddi bir avantaj sağlıyor. Henüz yolun başında olan Yıldız Demir Çelik’in sektörde başarılı olmasını sağlayan hem bu avantajlar hem de şirketin vizyonu diyebilirim. Müşteri odaklı olmamız, tüm departmanlarımızda tecrübeli arkadaşlarımızın çalışması ve makine parku­rumuz bir araya geldiğinde başarının tesadüf olmadığını görüyoruz.” Tedarik zinciri süreçlerinde gelişen teknolojinin sunduğu olanak­lardan da faydalandıklarını söyleyen Selçuk Yılmaz şunları belirtiyor: “Hem Yıldız Demir Çelik’te hem de Yıldızlar Yatırım Holding’de SAP sistemini kullanıyoruz. Ayrıca makineyle entegre çalışabilen bir yazılım sistemi planlama kısmında bizi avantajlı kılıyor. Üretimi ve sevkiyat süreçlerini tek bir yerden koordine edebiliyoruz. Öncelikli hedefimiz mevcut sistemleri en verimli şekilde kullanabilmek.”

 

 

 

 

Paylaş

Tedarikten satış sonrasına: Yıldız Demir Çelik’te odakta müşteriler var