Romanya yatırımında son aşama

Orman ürünleri sektöründe Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan Yıldız Entegre, ağaç grubunda Romanya’da yaptığı yatırımda son aşamaya geldi.

Yıldızlar Yatırım Holding’in amiral gemisi olarak görülen, orman ürünleri sektöründe Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasında konumlanan Yıldız Entegre, yurt içinde ve yurt dışında büyüme hedeflerine ara vermiyor. Elde ettiği ciro, sağladığı katma değer ve istihdam oranıyla büyüme hızını sürdürüyor; global bir oyuncu olma misyonuyla önemli yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Avrupa’daki ağaç sektöründe de üst sıralarda yer almak için çalışmalarını durmaksızın sürdüren Yıldız Entegre, bu amaçla Romanya’da kurduğu tesiste son aşamaya geldi. 2017’nin sonuna doğru faaliyete başlaması planlanan Yıldız Entegre Romania, Yıldız Entegre’nin Avrupa ve Afrika ülkelerine yaptığı ihracatın önemli bir parçası olacak.
 

170 milyon avroluk yatırım

Yurt dışındaki adreslerine bir yenisini ekleyen Yıldız Entegre’nin Romanya’daki tesisi, Argeş’e bağlı Oarja bölgesinde kuruldu. Tesis, konum olarak ülkenin başkenti Bükreş’e 120 kilometre, Köstence liman bölgesine ise 350 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. 460 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesiste mobilya endüstrisinde kullanılan MDF, laminat parke, emprenyeli dekor kağıdı, MDF kapı, melamin kaplı MDF gibi ürünler üretilecek. 170 milyon avroluk yatırımla Yıldız Entegre Romania, Yıldızlar Yatırım Holding’in yurt dışında bu alanda yaptığı ilk ve en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. Tesis aktif hale geldiğinde 500 kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlanacak.

Hedef: Avrupa pazarı

Yıldız Entegre’nin Romanya’daki tesisinde ürünler, “Made in Europe” etiketiyle üretilecek. Romanya üzerinden, ürünlerin tüm bölgeye ihracatı sağlanacak. Romanya’nın 2007 itibarıyla Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında yer alması, burada üretilecek ürünleri, AB’ye dahil olmayan ülkelerin üretimine uygulanan yüksek vergilerden muaf tutacak. Yıldız Entegre Romania faaliyete başladığında üretilecek ürünler, sipariş üzerine örneğin Kuzey Afrika’ya gönderildiğinde (“Made in Turkey” etiketine kıyasla) vergi masrafı ortadan kalkacak. Yatırımın Romanya’da gerçekleştirilmesinin diğer önemli sebepleri, ülkedeki mobilya pazarının büyüklüğünün yanı sıra erişilebilir ve rekabetçi orman kaynakları.

 

 

Geniş katılımlı lansman

Lokasyonu itibarıyla Yıldız Entegre’nin yurt dışı operasyon merkezlerinden biri olarak konumlanacak olan Yıldız Entegre Romania’nın tanıtılması için 11 Mayıs’ta Piteşti’de bir tanıtım toplantısı ve açılış töreni düzenlendi. Etkinliğe Yıldızlar Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri İlkay Ünal, Yıldız Entegre Romania S.A. Genel Müdürü Mustafa Korkmaz, Romanya’daki Türkiye Büyükelçisi Koray Ertaş, Bükreş Ticaret Müşaviri Mükerrem Aksoy, TİKA Romanya Koordinatörü Ahmet Daştan, Argeş Vali Yardımcısı Gabriel Stoian, Argeş İlçe Meclis Başkanı Dan Manu, Piteşti Belediye Başkanı Yardımcısı Apostoliceanu Sorin, Oarja Belediye Başkanı Bilea Constantin, Araştırma Bakanlığı Ekonomi Danışmanı Iulian Cristache, TİAD Başkanı Murat Demiray, Türk Yatırım Derneği Başkanı Nazmi Doğan katıldı. 150’yi aşkın konuğun yer aldığı lansmanda yerel ve ulusal basın mensupları ile çok sayıda iş insanı da hazır bulundu. Lansmanın ardından konuklar, yeni fabrikaya gezi düzenlediler. Saha gezisinin ardından Koray Ertaş, Hakkı Yıldız, Mustafa Korkmaz ve konukların da katılımıyla Yıldız Entegre Romania’nın bahçesine fabrikayla beraber büyüyecek bir meşe ağacı dikildi.

 

 

 

 

Paylaş

Romanya yatırımında son aşama