Özel ürün: Tohum Kaplama Preparatı

İGSAŞ’ın Tohum Kaplama Preparatı, ihtiyaç duyulan tüm ürünlerde ekim ve dikimden önce hazırlık esnasında toprağa serpilerek kullanılıyor.

İGSAŞ’ın “Özel Ürünler” kategorisinde yer alan Tohum Kaplama Preparatı; yüzey aktif madde, aktivatör, zinkon ve nemlendiriciden oluşuyor. Aktivatör, tohumun çimlenme döneminde çalışmasına yardım ediyor. Çeşitli besin elementlerinden oluşan zinkon, tohumun homojen ve maksimum seviyede çimlenmesini, çimlenme safiyetinin artırılmasını destekliyor. Yüzey aktif madde ve nemlendirici ise tohum kaplama preparatının tohuma homojen bir şekilde yapışmasını ve dağılmamasını sağlıyor. Tohum Kaplama Preparatı ise düzgün ve homojen bir çıkış sağlamasına, kök sisteminin güçlenmesine, kuraklığa karşı mukavemetin artmasına, kardeşlenmenin artışına, çimlenme kaybının azalmasına yardımcı oluyor. Ekim ve dikimden önce hazırlık esnasında toprağa serpilerek kullanılan ürünün kullanılmasının ardından arazinin mutlaka işlenmesi ve karıştırılması gerekiyor. Damlama ve yağmurlama (spreyleme) sistemleriyle kullanıma uygun olmayan Tohum Kaplama Preparatı, sebze tarla bitkilerinin yanı sıra, ihtiyaç duyulan tüm ürünlerde ve çok yıllık meyve ağaçlarının tümü için uygulanabiliyor. Ürünün kullanılması durumunda toprak veya yaprak analizi yaptırılarak gübre takviyesi sağlanması tavsiye ediliyor.

 

Çelik’te de bu uygulamayla üretim yapılıyor. Elektrogalvaniz kaplama işlemi, daha düşük kaplamaların istenildiği durumlarda elektrolizin kullanıldığı bir yöntem. Galvaniz kaplamada çinko banyosundaki alüminyum oranı yüzde 0,09 ila 0,12 aralığında seyrediyor. Kaplama işlemi sonrasında uygulanan ısı işlemiyle kaplamanın kaynaklanabilirlik ve boyanabilirlik kabiliyetleri artırılıyor. Galvalume prosesinde ise çinko banyosundaki alüminyum oranı, yüzde 55’tir. Alüminyum oranının artması neticesinde korozyon direnci yükseliyor. Sahip olduğu teknolojik imkanlar sayesinde Yıldız Demir Çelik’in inşaattan otomotive tüm sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verecek bir kabiliyeti bulunuyor.

Paylaş

Özel ürün: Tohum Kaplama Preparatı