İyi yaşam için titreşiminizi yükseltin

İyi bir yaşamın nasıl olması hakkında ipuçlarına ihtiyacınız mı var? Bütünsel Yaşam Koçu Ayşe Tolga, iyi yaşamın olmazsa olmazlarını ve kişisel titreşiminizi yükseltmenin önemini anlatıyor…

İyi yaşam yolculuğum, 1998’de babamı kanserden kaybetmemle başladı. Sağlığın bir bütün olduğunu, sadece beden sağlığı değil; ruhsal, duygu­sal, zihinsel sağlığın daha çok önem taşıdığını ve çevremde hastalıkların arttığını fark ettim. 1999’da yoga yapmaya başladım, sonrasında veje­taryen oldum. Beslenmenin, iyi yaşamın önemini anladıkça bu alanda uzmanlaşmaya karar verdim.

İyi yaşam ne demek?

Ruh, beden, zihin, duygu, sosyal çevre, özel ilişkiler, kariyer, maneviyat, kişisel servet... Bunların hepsi iyi yaşam tanımına giriyor. Bir pastanın dilimleri gibi hayatımızda bunların dengede durduğu, hepsinden tatmin ve mutlu olduğu­ muz bir hayata iyi yaşam diyebiliriz. Eğitim ve söyleşilerimde toplumun bu konuda farkındalığının artması yönünde çalışmalar yapıyorum, sosyal medya paylaşımlarımda yine aynı şekilde. Bir yaşam modeli olarak elbette kendi hayatımı böyle yaşadım ve faydasını gördüğüm için insanlarla paylaşıyorum.

İyi yaşanan bir gün

İyi yaşam kavramını hayatlarına dahil edenler bir günlerini nasıl geçirmeli? Sabah yataktan kalktığımızda bir bardak su içmek, günümüzü orga­nize etmek, mümkünse zihnimizi sakinleştirmek adına meditasyona 20 dakika ayırmak, gün içinde mutlaka 30 dakika egzersiz yapmak, temiz gı­dalarla düzenli ve kaliteli beslenmek, kişisel bakımımıza özen göstermek, çevremize ve sevdiklerimize sosyal hayatımızda vakit ayırmak, hobile­rimize zaman yaratmak, işimizde verimli çalışmak ve gece 00.00’da yatakta olmak gerekiyor.

Titreşimi yükseltmek

Evrende yaratılmış her şey titreşim­den ibarettir. Bedeniniz, çevrenizdeki canlı-cansız her şey, yaşadığınız dünya, güneş sistemi, galaksiler, duygularınız, düşünceleriniz... Her şey titreşimlerle oluşmuş­tur. Dolayısıyla negatif ve pozitif duygular, yiyecekler, kişiler, ortamlar varsa yüksek veya düşük titreşimler de vardır. Dün­yanın şu anda içinde bulunduğu savaş, yokluk, nefret, kaygı, fakirlik, kıtlık durumu düşük titreşim bilincinin ürünüdür. “Titreşimini Yükselt Hayatın Değişsin” adlı kitabımda bahset­tiğim metotları sistematik ve bilinçli bir şekilde uygulayarak kişisel titreşiminizi yükselterek frekans boyutunuzu değiştire­bilirsiniz.

 

Titreşimle gelen değişim

Zaten bir süre sonra titreşim, frekans gibi kavramları sıkça duymaya başlayacağız. Çünkü dünya ve insanlık bilinç boyutu değiştiriyor. Titreşimler yükseldikçe bilinç boyutu da yükseliyor. Kişisel titreşiminizin yüksek olması sizi dünyadaki cennete taşımakla birlikte insanlığı yukarıya çekecek bir bilinç boyutuna taşır.

En eski şifa yöntemi

Dünyanın en eski ve en kuvvetli şifa metotlarından biri, aro­materapide kullandığımız öz yağlar, titreşimleri çok yüksek doğal malzemelerdir. Hem titreşimimizi yükseltmek hem de bütünsel boyutta şifayı hayatımıza almak için aromaterapiyi kullanabiliriz.

 

Basit bir nefes çalışması

Titreşiminizi yükseltmeniz için sizinle basit bir nefes çalışması paylaşıyorum. Ayakta derin derin nefes alırken başınızın tam orta üstünden yukarıya bir gümüş ışığın yukarıya çıktığını ve en üst yerde oraya bağlandığınızı hayal edin. Aynı şekilde orta boşluktan yeryüzüne doğru altın bir ışığın gittiğini, yeryüzünün merkezine kadar indiğini hayal edin. Tam nok­taya varınca oraya çapa attığınızı gözünüzün önüne getirin. Şimdi yukarıya ve yere bağlandınız. Bu iki noktadan derin ve uzun nefesler alarak kalp merkezinize kadar indirdiğinizi yine gözünüzde canlandırın. Yukarıdan aldığınız nefesi alt bölgeden yeryüzüne, yerden aldığınız nefesi baş ortanızdan gökyüzüne vereceksiniz. Böylece her nefes alıp verdiğinizde dönen bir dönüş başlatacaksınız. Bu şekilde gözleriniz kapalı, çember şeklinde hiç aralık vermeden nefesinizi alıp verme­ye odaklanın. Kendinizi zorlamayın ancak derin, sakin ve uzun nefesler olması önemli. Bu egzersizi yaparken Youtube sayfamdaki 21 günlük titreşim yükseltici çalışmamı kulaklıkla dinlemenizi öneririm.

Üç S’yi unutmayın!

Üç S’yi unutmayın. Kendine saygı, başkalarına saygı, her şeyde sorumluluk. Bu yüzden size hayatınız boyunca hizmet eden bedeninize mabediniz gibi davranın.

 

Ayşe Tolga’ya göre iyi yaşamın olmazsa olmaz 11 kuralı

  • İyi beslenin. Günde 2 öğün yemek yiyin. Tabaklarınızın %80’i yüksek lif, vitamin-mineral içeren az pişmiş sebzelerden, %20’si protein olabilir.
  • En az 10 bardak iyi kalite su için.
  • 6-8 saat uyuyun.
  • Sevdiğiniz 3 kişiyle 5 dakika sohbet edin.
  • Her gün mutlaka 1 saat yürüyün.
  • Haftanın 3 günü 30 dakika egzersiz yapın.
  • Doğayı koruyun. Mesela geri dönüşümü hayatınıza geçirin, asla plastik şişe kullanmayın, tüm çöplerinizi geri dönüştürün.
  • Organik beslenin.
  • Dünyanın en güzel şeyi karşılık beklemeden bir canlıya yardımcı olmaktır, o yüzden hep iyilik yapın.
  • Zihninizi temizlemeyi öğrenin. Meditasyon, nefes, yoga yaparak zihninizi boşaltın.
  • Aile önemlidir, her gün en az bir öğünü yemek masasında ailenizle birlikte yiyin.

Ayşe Tolga kimdir?

Oyunculuğuyla tanıdığımız Ayşe Tolga, 2004’te Tayland Chiva Som Spa’da spa yöneticiliği, Londra‘da ITHMA’da klinik aromate­rapi, Çin tıbbı, anatomi ve fizyonomi, masaj terapileri eğitimi, Pro­vence’da parfümcülük eğitimi aldı. Cilt ve vücut bakımı konusun­da eğitim alarak uzman estetisyen oldu. Aynı dönemlerde Aisha Aromaterapi üzerine çalışmaya başladı. Kurucusu olduğu Aisha Aromaterapi Ürünleri Türkiye’nin ilk aromaterapi kozmetiği marka­sıdır. 2007’de kurduğu Aisha’da saf aromaterapi yağları, anne ve bebek ürünlerinin satışının yanı sıra, klinik aromaterapist olarak yüzlerce kişiyle çalıştı, halen Etiler’de açtığı İyi Yaşam Merkezi’nde bütünsel sağlık koçluğu hizmeti veriyor. Ayrıca “Ayşe Tolga ile 8 Haftada Değişim”, “İyilik Sende”, “Titreşimini Yükselt Hayatın Değiş­sin” kitaplarının yazarıdır.

 

 

Paylaş

İyi yaşam için titreşiminizi yükseltin