İhracatını bir yılda %86 artıran Yıldız Demir Çelik, otomotiv için çelik üretmeye hazır

2019’da ihracatını yüzde 85,5’lik artışla 88 milyon dolara taşıyan Yıldız Demir Çelik, Türkiye’nin ilk 500 ihracatçısı arasında 208. sırada yer alırken sektöründe ihracatını en fazla artıran ilk üç şirketten biri oldu.

Temelleri 2016 yılında atılan, ilk üretimini ise 2018 yılında gerçekleştiren Yıldız Demir Çelik, yüksek ihracat performansını sürdürüyor. Yıldız Demir Çelik’in ilk üretim yılında 47,5 milyon ABD doları olan ihracatı 2019’da 88 milyon ABD doları seviyesine ulaştı. Bu sayede Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Türkiye’nin İlk 1.000 İhracatçısı listesinde 208 sıra birden yükselen Yıldız Demir Çelik, 199’uncu sırada yer aldı ve kendi sektörünün en fazla ihracat gerçekleştiren 29’uncu firması oldu. Şirket ayrıca ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 85,5 seviyesinde artırarak demir çelikte yüzdesel olarak en fazla ihracat artışı yakalayan üç şirket arasında yer aldı.

 

Türkiye ekonomisine katkı 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, “Kökleri bundan tam 130 yıl öncesine dayanan Yıldızlar Yatırım Holding olarak bugüne kadar her zaman ülkemizin ihtiyaç duyduğu ürünleri bu topraklarda üretebilmek, Türkiye ekonomisine elimizden gelen katkıyı sunabilmek için çalıştık. Yıldız Demir Çelik şirketimizin kurulmasının ardında yatan vizyon da aslında bu. Biz belki de ülkemizin birlik beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu, faaliyet ortamının belirsizliğiyle çoğu özel sektör kuruluşunun yatırım yapmaktan geri durduğu bir dönemde bu yatırıma başladık. 2016 yılında temelini attığımız projemizde ilk üretimimizi iki yıl gibi kısa bir süre içinde gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attık.” dedi.

 

‘Daha büyük başarı hikayeleri yazacağız’ 

Hakkı Yıldız şöyle devam etti: “Bugün geldiğimiz noktada Yıldız Demir Çelik, yıllık 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde ederken ülkemize de yılda yaklaşık 100 milyon dolarlık ihracat katkısı yapan bir yapıya dönüştü. 500’ün üzerinde çalışanımızla Türk çeliğini Avrupa’dan Afrika’ya, Uzak Asya’dan Amerika’ya dünyanın dört bir yanına ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde çelik sektöründe çok daha büyük başarı hikayeleri yazacak; özellikle ülkemizin ithal ettiği ürünleri tesisimizde üreterek Türkiye’nin cari açıkla mücadelesine verdiğimiz desteği artıracağız. Bir yandan üretim süreçlerimizi düzenlerken bir yandan da ürün çeşitliliğimizde müşterilerimize sunduğumuz katma değeri artıracak yapılanmaya gidiyoruz. IATF 16949 belgemizi aldık ve bununla otomotiv sektörüne üretim yapabilecek konuma geliyoruz. Aynı şekilde yapılabilir malzeme kabiliyetimizi artırıyoruz. Teknik bölümlerimiz bu alanda yoğun olarak çalışıyor. Ülkemiz başta beyaz eşya olmak üzere bölgede sektörel olarak ciddi atılımlar yapıyor. Bu ülkeye gönül vermiş sanayicilerin girişimleriyle yerli otomobil ve yerli enerji çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini görmek bizleri mutlu ediyor, gururlandırıyor. Bizler de bu atılımlarda yerimizi almak; ülkemizin bu yolculuğuna katkı vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Üniversitelerle görüşerek teknik ve teknolojik yetkinliğimizi bilimsel kaynaklarla kuvvetlendiriyoruz.”

 

Hakkı Yıldız: ‘Yıldızlar Yatırım Holding olarak bugüne kadar her zaman ülkemizin ihtiyaç duyduğu ürünleri bu topraklarda üretebilmek, Türkiye ekonomisine elimizden gelen katkıyı sunabilmek için çalıştık. Yıldız Demir Çelik şirketimizin kurulmasının ardında yatan vizyon da aslında bu. Önümüzdeki dönemde çelik sektöründe çok daha büyük başarı hikayeleri yazacağız.’

Paylaş

İhracatını bir yılda %86 artıran Yıldız Demir Çelik, otomotiv için çelik üretmeye hazır