İGSAŞ gübreleriyle daha verimli bir tarım

Gübre sektöründe geliştirdiği ürünlerle Türkiye tarımına katkıda bulunan İGSAŞ’ın yeni leonardit kaynaklı organomineral gübreleri, bitkilerin gelişimini olumlu etkiliyor.

Tarımda ihtiyaç duyulan gübre çeşitlerini Avrupa Birliği Standartları’na uygun biçimde geliştiren ve üreten İGSAŞ, çiftçiler için farklı çözümler üreterek daha kaliteli bir tarımı mümkün kılıyor. İGSAŞ’ın leonardit kaynaklı iki farklı gübre çeşidi, bitkilerin hem verimli hem de sağlıklı bir şekilde gelişimini hedefliyor. Toprak ıslah maddesi olarak kullanılan, makro ve mikro besin elementli gübrelerle karıştırıldığında organomineral gübre haline gelebilen leonardit, tarım sektöründe oksijen içeriği yüksek bir organik materyal olarak öne çıkıyor. Leonarditin en önemli özelliği ise fosfor oranı yüksek, potasyum oranı düşük, kireç içeriği çok yüksek, bor içeriği düşük özel bir kömür çeşidi olması.

 

Leonardit

İGSAŞ tarafından yedi farklı türde üretilen leonardit kaynaklı organomineral taban gübreleri, içeriğindeki azot, fosfor, potasyum, organik madde ve kükürt oranıyla toprak için gereken ana elementleri bünyesinde bulunduruyor. Gübrede bulunan organik asit ve kükürt, bitkinin gübreyi kontrollü biçimde tüketmesine yardımcı oluyor. Buğdaydan mercimeğe, üzümden cevize, domatesten çileğe, pancardan sarımsağa çok çeşitli bitki türlerinde kullanılabilen bu gübreler, tabandan uygulanıyor. Gübrelerin uygulama dozu, toprağın ihtiyacına göre her dekar için 25 ile 50 kilogram arasında değişebiliyor. Yüzde 15 ile 20 arasında değişiklik gösteren organik madde içeriği, bitkilerin sağlıklı gelişmesini sağlıyor. Gübrelerden verim alabilmek için en uygun zaman ise erken ilkbahar dönemi.

Leonardit Gold

Hümik ve fulvik asit içeren organik toprak düzenleyici özelliğiyle ön plana çıkan Leonardit Gold, topraktaki kil minerallerini parçalayarak bitki gelişimi için uygun bir zemin hazırlıyor. Böylece kil minerallerinin çokluğunda meydana gelen aşırı su tutma ve kaymak tabakası oluşumu gibi olumsuz koşulların giderilmesine yardımcı oluyor. Yüzde 40 oranında toplam organik madde içeriğiyle bütün tahıllarda, sebzelerde, baklagillerde ve meyve ağaçlarında kullanılabiliyor. Leonardit Gold’un; tahıllarda kardeşleme döneminde, sebzelerde ve meyve ağaçlarında erken ilkbahar döneminde, baklagillerde ise birinci, ikinci ve üçüncü çapadan sonra topraktan uygulanması gerekiyor. Uygulama dozu, toprağın ihtiyacı tespit edildikten sonra dekar başına 10 ile 25 kilogram arasında değişiklik gösteriyor.

 

Paylaş

İGSAŞ gübreleriyle daha verimli bir tarım