Galvanizlenen ürünlerin ömrü uzuyor

Piyasanın ihtiyacı olan tüm ürün çeşitlerini sağlama stratejisiyle yola çıkan Yıldız Demir Çelik, galvanizli ve asitli ürünlerini müşterilerine sunmaya başladı.

Yıldız Demir Çelik’te çeliğin korozyonunu yani paslanmasını önlemek için yapılan çinko kaplama yönteminin ardından galvanizli ürünler ortaya çıkmaya başladı. Galvanizli ürünün avantajı açık havada ömrünün daha uzun olmasıdır. 160 yılı aşkın süredir kullanılan galvanizleme yöntemi, tüm dünyada demir-çelik içeren önemli uygulamalarda korozyondan koruma yöntemi olarak ispatlanmış bir başarıya sahiptir. Kaplama ağırlığı ve tipine bağlı olarak galvanizli ürünün korozyona dayanım süresi 70 yıla kadar çıkıyor.

 

Galvanizleme işleminde en yaygın yöntem olan sürekli galvanizleme prosesi şu adımlardan oluşuyor: bobinin açılması, tavlama işlemi, çinko kaplama, yüzey düzgünleştirme, pasivasyon ve yağlama, bobinin sarılması. Çinko kaplama işlemi galvaniz, elektrogalvaniz, galvaniz, galvalume olmak üzere dört şekilde uygulanabiliyor. Galvaniz kaplama işleminde çinko banyosunda yüzde 0,18-0,25 aralığında alüminyum bulunuyor. Bu uygulama Türkiye’de yaygın olarak kullanılıyor. Yıldız Demir.

 

 

Paylaş

Galvanizlenen ürünlerin ömrü uzuyor